παγκρητια παιδιατρική logoπαγκρητια παιδιατρική text

Χαιρετισμός Προέδρου Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας .

Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συγκρότηση του νέου ΔΣ της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας (ΠΠΕ), ενός καταξιωμένου επιστημονικού φορέα με επιτυχημένη πορεία και αναγνωρισμένο κύρος στο νησί μας. Συμπληρώνοντας 26 χρόνια από την ίδρυσή της, η Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρεία συνεχίζει να έχει βασικούς σκοπούς της την επικοινωνία με τα μέλη της και τη συνεχή ενημέρωση των Παιδιάτρων της Κρήτης για τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα στο χώρο της ειδικότητάς μας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η σύγχρονη ελληνική οικογένεια υφίσταται τις συνέπειες της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Το παιδί αποτελεί έναν ευαίσθητο δέκτη των ραγδαίων κοινωνικοοικονομικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα γύρω του.

Ο ρόλος του σημερινού παιδίατρου είναι πολυδιάστατος και συνίσταται στη συστηματική μελέτη και εμβάθυνση της επιστήμης του, στην ακούραστη φροντίδα και θεραπεία των μικρών του ασθενών, στην ενημέρωση και εκλαΐκευση της επιστημονικής αλήθειας προς την κοινωνία με στόχο την πρόληψη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών .

Συνάδελφοι, το ΔΣ της ΠΠΕ και εγώ προσωπικά ευχόμαστε σε καθέναν από εσάς να συνεχίσει να ασκεί την Παιδιατρική με δύναμη, εντιμότητα και συνέπεια.


  Με ιδιαίτερη εκτίμηση,


H Πρόεδρος του Δ.Σ της ΠΠΕ

Ελευθερία Παπαδοπούλου